Skladování potravin
Jedním z nejčastějších důvodů, proč se sáčky se zipem tak úspěšně prodávají, je využitelnost v domácnosti. Uplatní se tam pro ukládání různých drobností, jako je galanterie, dětské stavebnice, spojovací součásti a mimochodem najdou uplatnění i v kuchyni.
V posledních letech vzrůstá zájem o trvanlivé potraviny, a to z několika důvodů: Jednak se tím eliminuje kontakt s lidmi v obchodech vzhledem k tomu, že je lze nakupovat v e-shopech, takže se sníží pravděpodobnost nákazy virovou infekcí, a pak mnoho těchto potravinových zdrojů jsou produkty zdravé výživy.
Máte-li zájem posílit vlastní imunitu a vyzrát na Covid-19, měli byste ve vlastním zájmu věnovat více pozornosti kromě ovoce a zeleniny také luštěninám, celozrnným obilovinám, zdravým tukům, ořechům, semínkám (samozřejmě je také namáčet, případně klíčit, aby byly lépe stravitelné a využitelné) a odsouvat postupně do pozadí průmyslově zpracované potraviny, pochutiny, alkohol, bílý cukr, výrobky z bílé mouky a pokud možno také omezit konzumaci masa, hlavně červeného.
Výhodou těchto zdravých a původně také přirozených složek lidské stravy je možnost dlouhodobého skladování. Zkrátka ořechy a fazole vám doma vydrží v sáčcích se zipem déle, než půl roku. Sáček je bezpečně uchrání před prachem a vlhkostí, dbejte však na ukládání potravin mimo dosah slunečních paprsků, nejlépe do temného regálu např. v kuchyňské lince či ve spíži.
Zabezpečení zavazadla
Sáčky se zipem jsou také ideální pomocník pro ukládání oděvů, elektroniky a různých drobností při cestování na dovolenou. Chráníte tak své věci v kufru při letecké a automobilové přepravě, hodí se i pro pobyt v přírodě např. při turistice, výhodou je především samotný uzavírací mechanismus, který nelze náhodně otevřít, je bezpečný, a pokud se sáček přímo neprotrhne, je vnitřní obsah chráněn před vodou a prachem za všech okolností.