Search

Portugalská vína – ideální k příjemnému posezení

Lidé, kteří milují kvalitní, dobré víno, tak určitě ochutnali některý druh vynikajícího portského vína, jehož název pochází po přímořském městě Porto, které je v Portugalsku považováno jako jedno z nejkouzelnějších měst.

Ne všichni z nás mohou dovolit cestovat po vzdálenějších zemích a ochutnávat jejich speciality. Ale ochutnat lahodné portugalské víno můžete I doma.

Mnozí z nás jsme milovníci dobrého vína, ale nemůžeme navštívit vinné sklípky jak v Porto nebo na plážích přímořského městečka Gaia.

A pro tyto milovníky vinného moku, máme v našem e-shopu vína z Portugalska Iwc-club nabídku několika vynikajících portugalských vín.

Portugalská suchá vína, ať červená nebo bílá a sladší portská vína se dají výborně zkombinovat s vhodně vybranými pokrmy – to úžasné spojení chutí vás určitě nadchne.

malé vinařství CASAL DA COELHEIRA

Pokud máte rádi svěží suché červené víno s pikantní chutí a s vůní ovoce, stoji za to ochutnat oceněné víno, které pochází z malého rodinného vinařství, uprostřed Portugalska, které je v těsné blízkosti řeky Taqus.

Měli rádi ryby, mořské plody a nebo zeleninové saláty, k těmto pokrmům vám můžeme doporučit svěží bílé víno suché TERRAÇOS DO TEJO BrabCO,které vás uchvátí nejenom lahodnou svěží ovocnou chutí ale i vůní.

Portugalské červené suché víno

V gastronomii jsou vína základem různých omáček, například k pečenému jehněčímu masu, nebo se s ním polévají například kachní prsíčka.

Suchá červená a bílá vína z Portugalska se hodí k příjemnému posezení, ke kterému podáváme pohoštění – například vyzrálé sýry, ořechy či slané pečivo. Portugalská vína, zvlášť portské víno se hodí k úpravě pokrmům z masa, ale i ke sladkým pokrmům, jako jsou různé koláče, dezerty i k vhodně upravenému ovoci (meloun, broskve, hrušky, višně).

Pokud rádi grilujete, nebo máte rádi studené pečená masa a slané koláče například plněné zeleninou, tak to je přesně ten druh vína, které k těmto pokrmům zalahodí. Naše mlsné jazýčky si určitě rádi pochutnají nejenom na dobrém jídle a s využitím například kvalitního vína v gastronomii, je pro mnohé kuchaře nezbytností.